A FAL adja a másikat!

Karácsonyi csoda

Bejegyzés megosztása

Kaptunk már nagylelkű adományokat. Kaptunk már nagy összegű adományokat. De ami most történt, arról a szokatlansága miatt számolunk be.

Olyan támogatást kaptunk karácsonyra, amelyet a Fazekas jelenlegi tanára adományozott a FAL-nak, vagyis rajtunk keresztül a mostani diákoknak. Az anonimitásához ragaszkodó tanár 350.000 forintot kapott a hosszú évek óta végzett sikeres versenyfelkészítő munkájáért. Úgy döntött, hogy mivel ezt az elismerést és a vele járó pénzjutalmat a diákjai nélkül nem érte volna el, a teljes összeget fazekasos diákokra fordítja a mi segítségünkkel. Nos, ilyen is van. Mert ez a Fazekas! 🙂

Minden jelenlegi és volt fazekasos nevében köszönjük az adományt, de legfőképpen a példamutatást.

Ezzel a cselekedetével tanárunk egy régi hagyományt folytat. Minden évkönyv utolsó oldalain megtalálhatók a jutalmakkal és adományozásokkal kapcsolatos adatok, melyekből kiderül, hogy számos volt diák, tanár és különböző pozíciójú, rangú és rendű városi polgár ajánlott fel kisebb-nagyobb adományokat az iskola számára. Egy példa minderre az 1917-es évkönyvből, melyből kiderül, hogy az iskola „nyugalmazott nagyérdemű igazgatója két alapítványt tett 1000-1000 koronával”. Részletek az alábbi link megnyitása után:

https://library.hungaricana.hu/hu/view/Debrecen_05137_allami_foreal_iskola_05181_1917/?pg=36&layout=s

További bejegyzéseink