A FAL adja a másikat!

Francia-magyar két tanítási nyelvű iskolák találkozója és versenye

Bejegyzés megosztása

2023. május 12-13-án lezajlott a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium szervezésében megrendezésre kerülő „Francia-magyar két tanítási nyelvű középiskolák 20. országos találkozója és versenye”, melyet a FAL is támogatott.

A rendezvényen az ország francia-magyar két tanítási nyelvű képzést folytató 9 középiskolája közül 7 intézmény képviseltette magát 13 csapattal, 65 tanulóval, 8 tanár kíséretében.

A hagyományokhoz híven a találkozó ebben az évben is kétnapos volt. A csapatok péntek délután városnézésen vettek részt a Fazekas Gimnázium diákjainak vezetésével. A pénteki játékos est során lehetőség nyílt arra, hogy a résztvevők bemutatkozzanak, majd vegyes csapatokat alakítva a humoros ügyességi feladatok és fejtörők megoldása közben ismerkedhessenek, barátkozhassanak.

A szombati napon volt a verseny, amelynek szakmai felelőse a gimnázium lektora Aude Granger volt. Az esemény vendége volt Lola Monfroy a Budapesti Francia Intézet képviseletében, valamint ellátogatott rá a francia tagozat első anyanyelvi oktatója Hélène Hulin, aki 2000-2002-ben tanított az iskolában, és aki az első találkozó megálmodója és szervezője volt. A zsűriben a Debreceni Egyetem, a DE Kossuth Gyakorló Gimnázium, a debreceni Alliance Française oktatói és francia anyanyelvi oktatói vettek részt.

                                                                                                                                                             

További bejegyzéseink